снимка: varna.news

Предлагат побратимяване на Варна с Окинава

Да бъдат предприети мерки и действия за побратимяване на Варна с японския град Окинава. Това предлага общинският съветник от „Възраждане” Георги Георгиев с писмо до кмета на българската морска столица.

Окинава е вторият по големина град в едноименната японска префектура. Тя се състои от поредица от 60 острова, за които туризмът е основната индустрия. Традицията в туризма  и културата са потенциал за изграждане на взаимноизгодно сътрудничество между Варна и Окинава, изтъква Георгиев.

Според него и партньорството в IT сектора би било полезно за налагането на Варна на международния технологичен пазар. Сътрудничеството с японската префектура в сферата на чистите  храни пък би превърнало Варна и в частност пристанище Варна във врата на Европа към азиатските пазари.

Освен това Окинава е световна столица на японските бойни изкуства. Варна пък е морската столица на бойните изкуства в България, като тук се развиват повече от 7 направления в японските бойни изкуства и всяка японска делегация ще се почувства като у дома си във Варна, се посочва още в предложението.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com