Букмейкърите: Портних е пътник!

Благомир Коцев за нов кмет на Варна, сочат залаганията в платформите Inbet в последните часове на балотажа

Три часа преди края на балотажа бившият градоначалник на Варна Иван Портних се срина в платформата Inbet.

Портних окончателно губи шансовете си за нов мандат, според залаганията в Inbet.

Залозите за него паднаха до 2.10 срещу 1.60 за фаворита Благомир Коцев.

Портних загуби доверието на букмейкърите и в платформата Winbet веднага след първия тур на изборите на 29 октомври. Тогава телевизиите обявиха резултатите за Варна и залаганията за балотажа в Winbet виднага дадоха предимство на Благомир Коцев с 1.85 пункта пред Портних, който се срина до 3.30.

Дори в деня на балотажа Портних предприема стратегия чрез черна кампания. Той нарече варненци „балъци“ и ги обвини, че вярват на социологическите изследвания, наречени екзитпол, които разчитат на избирателите, които на излизане от секцията избират да съобщят на социолозите за кого са гласували.

Според залозите, Портних е по-вероятно да се прости с кметския пост, а Коцев трайно стои на водеща позиция с 1.60 в Inbet към 17:00 ч. днес.

Припомняме, че Коцев дишаше във врата на Портних две седмици преди първия тур при разлика 1.72 към 2.10, а след това изравни на Портних. В деня преди втория тур той поведе трайно и в двете платформи, приемащи залози за изборите – Inbet и Winbet.

Излизането на повече варненци до урните ще потвърди прогнозите на букмейкърите, че Варна от понеделник ще има нов кмет. И той няма да е старият.

Прочетете също

ГЕРБ пуска човек на Пеевски от енергийната си мафия начело на листата в Бургас Депутат …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com