тръбопровод Варненско езеро
снимка: live.varna.bg, архив

Констатираха теч от тръбата във Варненското езеро

Тръбопроводът във Варненското езеро е пукнат и изпуска фекални води. Това стана ясно от съобщение на Община Варна.

На 15 януари Общината е била информирана от ВиК-Варна за констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“. Същия ден е разпоредено на фирма „Хидроремонт ИГ“ ООД, която извършва ремонта на тръбопровода в езерото, да направи проверка на съоръжението.

При огледа е констатирано прегъване на тръбата, което води до намаляване на сечението й. Има пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води. По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата.

Два са вариантите за окончателното полагане на тръбопровода във Варненското езеро

Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото – на 25-30 метра западно от бъдещата траншея.

От фирмата заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ – Варна, ВиК- Варна и Областна управа.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com