uchilishte

Децата в клас; за ресторантите не е ясно

Въпреки очакванията, решение кога да отворят ресторанти, кафенета и молове няма. Децата се връщат на училище, но на ротационен принцип, обяви премиерът. За заведенията ще стане ясно на 31 януари.

6300 от близо 30 000 ресторантьори са подали заявление за помощи. Проблем е ако едновременно фитнеси, училища и ресторанти отворят, защото това може да доведе до висока заболеваемост, поясни той.

В Софийска област има най-много заети болнични легла. В Разград вече се отчита най-ниска заболеваемост. Най-висока във Враца и Бургас.

Няма начин новият вариант да не е у нас, смята Ангел Кунчев.

Ситуацията във Великобритания се усложнява. От 10 на сто там, сега новият вариант на вируса вече е достигнал 70 на сто от заразените. Ръст има и в Нидерландия. В момента в Обединеното кралство 10 души заразяват 27 човека с новия вариант. Той обаче не протича по-тежко от този в момента.

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов също потвърди, че у нас вече има хора с този вид на вируса. До тези данни медиците стигнали след тестове на хора, които са се върнали от Англия у нас. Очаква сесе окончателно потвърждение.

Следващата седмица се очакват още 14 400 дози от ваксината на Pfizer.

След това през февруари ще бъдат получени са 83 000 и 104 000 през март. В същия период се очакват над 58 000 дози от ваксината на Moderna. Възможно е в следващите седмици да има още две одобрени ваксини

Прочетете също

лекар диагноза

През 2023 г. близо 50 хиляди души са получили инсулт

В страната ни през 2023 г. близо 50 хиляди души са получили инсулт, като над …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com