полиция

Стотици хора и места са проверени за купуване на гласове

Над 1800 души и повече от 3000 са местата, за които има съмнения, че се извършва купуване на гласове са проверени и претърсени от МВР. Около 800 лидери на групи, за които се смята, че могат да извършват купуване на гласове, също са проверени, като сред тях има задържани, другите са били предупредени. За 24 часа са били задържани над 900 човека от 1 юни до сега.

С няколко пъти са се увеличили досъдебните производства за купуване на гласове, сравнение с тези от предходните избори на 4 април.

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева заплашвала директора на ОДМВР-Кърджали. Причината била действия на полицията срещу директора на Държавното горско стопанство в Момчилград във връзка с нарушения на политическите права на гражданите.

Малко по-късно Караянчева излезе с видеообръщение, в което призова директорът на полицията в Кърджали да да излезе публично и да заяви дали, как и с какво го е заплашвала. Тя определи като „груба полицейщина“ действията на МВР във връзка с изборните нарушения.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com