Защо Портних е поредната „дупка в асфалта“?

Варна, като един от най-големите и важни градове в България, се сблъсква с множество проблеми и предизвикателства, свързани с инфраструктурата си. Една от големите теми на дискусия в последните седмици се фокусира върху дейността на кмета на града, Иван Портних, и неговите обещания за инфраструктурни подобрения по време на предизборната кампания. Мнозина се опитват да разберат дали настоящите ремонти на ключови улици допринасят за гражданите или са само доказателство за поредната корупционна схема в града.

По време на предизборните кампании, обещанията за подобрение на инфраструктурата са стандартна практика, но в случая с Иван Портних ситуацията изглежда по-специфична. Варненци станаха свидетели на извършването на безброй ремонти на улици, които, вместо да подобрят живота на гражданите, се превърнаха в доказателства, че дупките в асфалта скоро няма да изчезнат. Тези ремонти не само влошават мобилността на гражданите, но също така са довели до фалита на множество местни бизнеси. Освен всичко това през последните дни се говори и за увеличаване на запрашаването в града, което влошава хигиенните норми и условията за живот, причиняващи риск за здравето на гражданите.

Със затварянето на някои улици и изолацията на бизнесите, които зависят от пешеходците, икономиката в града страда сериозно. Мнозина бяха принудени да закрият магазините си или да намалят персонала си поради значителния спад в клиентелата. По-лошото е, че ремонтите често се извършват с помощта на фирми, свързани с политическата власт и кмета. Този вид корупция не само увеличава разходите по ремонтите, но и засяга качеството на извършваната работа. Това вреди както на бизнесите, така и на обикновените граждани поради неспазването на срокове и лошото качество на работата.

Ситуацията в морската столица изисква прозрачност, отговорност и добро управление, за да се решат проблемите с инфраструктурата и да се подпомогне местния бизнес. Гражданите на Варна заслужават по-добро управление и инфраструктурни решения, които да насочват града към напредък. Изборът на Портних за бъдещ кмет е просто поредната „дупка в асфалта“, която може да се окаже и животозастрашаваща, ако ситуацията не бъде променена навреме. Време е варненци да вземат правилното решение на местните избори, ако искат да подобрят състоянието на града възможно по-скоро.

Прочетете също

Свързан с убийство произвежда рекламните материали на ГЕРБ за изборите

Бизнесменът Георги Тучев, шеф на фирма „Готмар” в Съединение, свързан с убийството на пловдивския митничар …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com