Кметът на Варна Иван Портних нарече Варненци балъци

Изтърва си вече нервите досегашният кмет на Варна Иван Портних.

Преди 20 минути публикува отчаян пост на страницата си във Facebook.

Очевидно изнервен от това, че губи изборите, той нарече съгражданите си „балъци“. „Не вярвайте на стък- мистиката на екзит-половете за Варна. Тя е за балъци“, пише на страницата си Портних, като цитира изследванията на социолозите, които прогнозират скорошен крах на Портних на базата на допитвания, които се правят при излизане на избирателите от секциите.

В момента във Варна ситуацията на балотажа е следната: 47% за Благомир Коцев срещу 45% за Иван Портних.

Гасовете за Портних са до голяма степен в резултат на организиран вот на всички свързани с обществените поръчки в Община Варна, на служителите на общинските предприятия и на самата администрация. Те самите не одобряват градоначалника, но ги притискат и заплашват да гласуват.

По информация на нашата редакция в момента активистите на кмета се опитва да принудят футболни агтки и роми от Максуда да излязат и да гласуват за Портних. Но футболните агитки са отказали да се продадат.

От около 14 часа днес, по данни на наши отлично информирани източници, дилърите на гласове са предприели мобилизация на гласове, като са започнали да предлагат на 18-годишни младежи да гласуват за Портних.

Мизата е между 50 и 70 лв., а в същото време в ромските махали дават между 100 и 300 лв., разказват запознати, станали неволни свидетели на склоняването за гласуване.

Днес Варна избира на балотаж дали да остане на стария си път или да поеме по нов курс. Редакцията ни призовава варненци да излязат и да гласуват. Така купеният вот няма да има тежест.

Прочетете също

Украйна подпука Путин

Украинска атака с дрон миналата нощ. Всичко това предизвика пожар в петролна рафинерия в руския …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com