Какво можеше да направи Иван Портних със своята заплата?

За своя 10-годишен период на управление кметът на град Варна Иван Портних е получил официално почти 800 000 лева заплата. Със сигурност това число е огромно и с добра инвестиция би подплатило добре бъдещето му. Но когато си управник всички търсят сметка за това как средствата, които си получил, са били употребени и оказали ли са ефект върху по-добрия живот на гражданите.

В ролята си на кмет Портних имаше възможността да направи положителна промяна в града чрез разумни инвестиции и облаги, които да обогатят живота на гражданите и да подобрят инфраструктурата. За съжаление обаче той не се възползва от това свое предимство и изпусна шанса си да впечатли когото и да било. Съвсем не е случаен фактът и защо не е фаворит в битката за кметкия стол, която ще се състои само след броени дни. Но какво можеше да направи Иван Портних с тези 800 000 лева?

  • Инфраструктурни подобрения: Една от първите области, върху които можеше да се съсредоточи, са инфраструктурните подобрения. Инвестирането в пътища, тротоари и обществени пространства щеше да улесни движението на гражданите и да подобри изгледа на града. Поддръжката на чистота и ред в обществените места също е от съществено значение, но той неглижира и това. Гражданите на Варна и нейните гости усещат промяната в хигиенните норми и определено не са горди от това.
  • Зелени площи и рекреационни зони: Изграждането и поддържането на зелени площи и рекреационни зони са от ключово значение за здравето и благополучието на гражданите. С този бюджет можеше да се създадат паркове, детски площадки и места за отдих, които ще подобрят качеството на живот в града. Но и това не се случи за този 10-годишен период от време. Кметът Портних не бе от особено активните по отношение на социалния живот в града и явно е пропускал и разходките сред природата, след като не се е погрижил по никакъв начин за парковите пространства.
  • Иновации и образование: Инвестирането в технологични иновации и образование би подкрепило икономическия растеж на града. Например, можеха да бъдат създадени инкубатори за стартъпи, които да насърчават предприемачеството, или да бъдат подкрепени образователни програми, които да подобрят квалификацията на местната работна сила.
  • Социални и културни инициативи: Инвестирането в социални и културни инициативи щеше да подобри и да обогати културния живот на гражданите. Портних можеше да организира фестивали, изложби, концерти и спортни мероприятия, които да съберат хората и насърчат активното участие в обществото. Не само че това не се случи, но и множество фестивали и базари бяха отменени. Гражданите на града все още си спомнят какво се случи с Алея на книгата и създалата се ситуация с липса на подходящо за провеждане място.
  • Благотворителност: Наши източници посочват, че за целия период на управление на града кметът не е дал и една стотинка от личните си средства за подкрепа на каквато и да е кауза. За съжаление всички тези официални приходи са останали само и единствено в джоба на кмета, игнорирайки важни цели и приоритети.

С 800 000 лева и фокусиране върху тези области, Иван Портних можеше да направите значителни подобрения в града, подкрепяйки качеството на живот на гражданите и насърчавайки икономическия растеж. Тези инвестиции и облаги трябваше да се насочат към създаване на устойчив и проспериращ град, в който всички могат да се насладят на по-добър живот. Портних обаче постъпи съвсем егоистично и забрави за онези, които го избраха. След дни обаче тази грешка може да бъде поправена, защото Варна заслужава да си върне облика на най-добър град за живеене в България.

Прочетете също

ГЕРБ пуска човек на Пеевски от енергийната си мафия начело на листата в Бургас Депутат …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com