румен радев
сн: Facebook

Румен Радев: България стъпи на нов път

България стъпи на нов, оздравителен път, заяви президентът Румен Радев в новогодишното си обръщение по случай Новата 2022 година.

Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж. Не само като избиратели, но най-вече като хора, които всеки ден с постъпките си градим своя живот и този на Родината, заяви държавният глава. По думите му обществото ни се променя, когато всеки от нас осъзнава човешката си отговорност, когато всички облагородим отношението си един към друг, каза държавният глава.

През 2021г. надмогнахме чувството за предопределеност. Бракувахме много митове и заблуди, но пред нас остават още много предизвикателства, каза президентът Радев. Държавният глава посочи, че трябва не само да се справим със здравната и енергийна кризи и техните социални и икономически последствия, но и да вземем важни решения, да предприемем смели и дълго отлагани реформи, които да ни изведат по пътя на ускореното развитие. За да заемем своето достойно място в европейското семейство, което ни се полага. Да се гордеем с постиженията на нашето образование, наука и култура, с икономическите и технологичните си успехи, посочи Румен Радев.

Светът около нас се развива с немислими до скоро темпове, България може и заслужава да бъде част от този процес. Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело, да искаме повече, заяви президентът.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …