Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на личността и статута на човек. Има хора, които се радват на възможността да експериментират с облеклата си и да следват последните модни тенденции. Това е особено важно за обществените личности, които се срещат със стотици хора всеки ден и биват зорко следени от критиците. Но има и едни такива хора като Иван Портних, кмет на град Варна, който предпочита да носи едни и същи дрехи, без значение на какво събитие присъства, ако въобще дори излезе извън собствения си дом.

От десетилетие насам, Иван Портних е известен със своя непроменен моден стил, който включва син костюм, бяла риза и бели маратонки. Това съчетание, въпреки че изглежда крайно обикновено, е станало повече от очевидно за жителите на града, които свикнаха да виждат кмета в социалните мрежи в същото облекло от година на година. На живо обаче присъствието му остава мираж и много от гражданите копнея да зърнат дори за миг този така любим син костюм.

Иван Портних за първи път придоби известност с тази визия през 2013 година, когато беше избран за кмет на Варна. Оттогава той не е променял облеклото си и не е изпробвал различни съчетания или модни тенденции. Останалите цветове в палитрата остават така далечни за Портних, че с лекота бихме направили заключението, че вероятно той е далтонист. Това неглижиране на визията ясно показва и отношението му към заеманата от него позиция. Със сигурност заслужава критиката за недостиг на интерес към съвременните модни тенденции и начина, по който изглежда.

Независимо от гледната точка на обществото, Иван Портних продължава да бъде верен на своя еднообразен стил. Той твърди, че неговият избор на облекло му позволява да се фокусира върху работата си и да не губи време в излишни модни размисли. Дългогодишният кмет на Варна счита, че ефективността на неговата администрация надхвърля важността на облеклото, което носи. Но дали това е наистина така?

Не е лесно да бъде определено дали едно управление е било ефективно или не, ако то наистина е работило. В случая с Иван Портних обаче виждаме тотална липса на каквито и да е адекватни решения, взети спрямо гражданите на морската столица. Ако трябва да изтълкуваме облеклото на Иван Портних, то той със сигурност желае да ни заблуди по най-ефективния начин.

  • Синият костюм символизира водата и излазът на Черно море, който се явява сред най-важните икономически аспекти за града. Уважението му спрямо морския транспорт обаче е пълна лъжа и това никога не е било приоритет в управлението му.
  • Бялата риза е свързана с чистите намерения на кмета, но и това не е така. По-добре щеше да бъде да заложи на черна, защото всяко взето решение през изминалите 10 години е било в дългосрочен ущърб на гражданите на града.
  • Белите маратонки дори и след 10 години остават все толкова бели. Но как ли ще обясним този факт с разкопаните улици? Много лесно – кметът не е част от социалния живот на Варна, не се среща с гражданите, не знае какво се случва в града, който самият той управлява. Няма как да очакваме да изцапа обувките си, ако всъщност стои само в скъпия си автомобил с тях.

Непреходният моден стил на Иван Портних може да бъде разглеждан като символ на отношението му към Варна – тотален застой, липса на креативност и придържане към статуквото. Но това не е валидно само за Портних, а за цялата партия, която го издига. Надявам се, че ГЕРБ ще подшушнат на PR-ите на досегашния кмет, че е крайно време да внедри някакво разнообразие в стила си, ако наистина иска да претендира за каквато и да е промяна.

Прочетете също

ГЕРБ пуска човек на Пеевски от енергийната си мафия начело на листата в Бургас Депутат …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com