Иван Портних и изгубените възможности: Варна на кръстопът

В продължение на последните 10 години, управлението на Иван Портних във Варна се превърна в предмет на разговори и спорове сред гражданите и бизнес общността. Въпреки всички обещания за промяна и развитие, фактът, че градът се сблъска с изгубени възможности в множество ключови области, остава на дневен ред.

Всички помним също споделените проекти и визуализации, които обаче не намериха сцена за реализация и Варна продължава да тъне в мръсотия, лоша инфраструктура и липса на каквата и да е перспектива. Ето и някои от основните изгубени ползи и направления, които се оказаха неприоритетни за кмета Портних.

Липса на нови работни места и ниски средни работни заплати:

Под управлението на Иван Портних Варна се сблъска с един от най-сериозните проблеми, наречен безработица. Факт е, че нови работни места се създават с особена трудност, но местната управа дори не се погрижи да предложи нужните условия за инвеститори в града. Варна години наред изглежда отцепена от всичко случващо се в страната, което доведе до жесток фалит на множество бизнеси. На фона на всичко това средната работна заплата остава доста по-ниска от тази за страната. Всичко това засяга пряко гражданите и тежи върху икономиката на града.

Проблемна инфраструктура и ограничения за малкия и среден бизнес:

Инфраструктурните проблеми във Варна, например лошите пътища и липсата на адекватен обществен транспорт, ограничават растежа на малкия и среден бизнес. Този сектор е двигател на икономиката, а местната управа не прави нищо осезаемо, за да подтикне сектора към по-добро развитие. Ремонтите в града текат от месеци, улици остава напълно затворени, а разположените по тях бизнеси гаснат с всяка минута. Това затваря омагьосания кръг с безработицата и започва да прилича на фуния, от която градът скоро няма да излезе.

Липса на туристически възможности:

Варна, като популярен туристически град, страда от драстично намален брой туристи, високи пристанищни такси и липса на круизни кораби, които да спират дори и за кратко време. Този факт намалява туристическия поток и възможностите за икономическо развитие, свързани с туризма.

Изглежда, че управлението на Иван Портних не успя да реши тези сериозни предизвикателства и да предостави на гражданите на Варна по-добро бъдеще. За да се промени тази ситуация, може би е необходимо да се обърне внимание на иновативни икономически стратегии, подобряване на инфраструктурата и създаване на по-гъвкави мерки, подкрепящи бизнеса и туризма.

Варна е на кръстопът и нейните граждани могат да бъдат тези, които да променят посоката на развитие. Необходимо е да се предприемат действия, които да подкрепят икономическия растеж, заетостта и туризма, за да се възстанови градът като важен икономически и туристически център на България.

Прочетете също

Украйна подпука Путин

Украинска атака с дрон миналата нощ. Всичко това предизвика пожар в петролна рафинерия в руския …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com