Хитрата сврака с двата крака: Портних не успя да гласува с машината

Както е казал народът, хитрата сврака – с двата крака. Партия ГЕРБ направи всичко възможно да махне машинния вот за българите на първия тур на местните избори. След различните машинации, за втория тур днес машините бяха върнати, но кметът на ГЕРБ пак не се оправи.

Иван Портних не успя да гласува с машина. Той призна това пред журналисти на излизане от секцията, в която подаде гласа си. Портних призна, че не се е справил с машинното гласуване и не е успял да даде собствения си глас за кандидата на ГЕРБ за районен кмет в районите Одесос и Приморски във Варна.

В социалните мрежи във Варна новината избухна и варненци вече се смеят на досегашния си кмет, че не може да се оправи с една машина, камо ли с град. В коментарите се припомня и управлението му на Варна от последните 10 години, което хората определят като „test, test“ на името на гафа, който се случи със системата BG-Alert, изпратила съобщения до милиони българи с това съдържание.

Според други варненци, Портних толкова си може – да яде бой от Дънката в ресторант „Капитан Кук“ и да обърка гласуването с машина. Излагаш се, кмете, пишат включително бивши активисти на ГЕРБ в профила на Иван Портних, засрамени от неадекватното му поведение. В момента битката за кмет на Варна е много оспорвана заради мобилизацията на дилърите на гласове, но варненци дават отпор и вече показват по-висока избирателна активност.

Прочетете също

Украйна подпука Путин

Украинска атака с дрон миналата нощ. Всичко това предизвика пожар в петролна рафинерия в руския …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com