Италия и Гърция с по-леки мерки за българи

От утре до 30 юли Италия отменя задължителната карантина за пристигащите от България. За влизане в страната трябва да се представи „зелен сертификат“, който доказва отрицателен тест за Covid-19 направен до 48 ч. преди влизането в страната.

Ако нямате такъв тест трябва да останете в 10-дневна карантина, като след нея отново трябва да се тествате.  

Хората също така трябва да попълнят предварително дигитален формуляр за локализация достъпен на адрес: https://app.euplf.eu/#/

От днес пък в Гърция може да се влиза денонощно през граничните пунктове „Кулата-Промахон“ и „Капитан Петко Войвода – Орменион“, съобщават от външно министерство. В сила обаче е забраната за пътуване в самата Гърция между 0 ч. и 30 мин. и 5 ч. сутринта.

Също от днес българските граждани, преболедували Covid-19, могат да влизат в Гърция със свидетелство за придобити антитела, при условие че са изминали най-малко два месеца след края на заболяването и не повече от девет месеца от него.

Документът трябва да бъде издаден на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език от оторизиран здравен орган или сертифицирана лаборатория.

Остава в сила възможността за влизане в Гърция при представяне на негативен PCR тест и сертификат за ваксинация срещу коронавирус.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com