Жълт код за 16 области

Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области в страната. Предупреждението на НИМХ е в сила за Северна, Централна България и Софийска област, а в 4 области на Североизточна България ще има и снеговалежи. Там ще се усили северозападният вятър. В областите със снеговалежи ще има и навявания.

Силен северозападен вятър се очаква и по Черноморието, където вълнението на морето ще е около 2-3 бала. Ще превалява и там – на север дъжд и сняг, на юг – дъжд.

Още по-ветровито ще бъде в планините, със силен и бурен, също северозападен вятър. Ще бъде облачно, на места със снеговалежи, а по планинските проходи в Стара планина ще има условия за преспи.

След обяд облачността в масивите от Западна България ще се разкъса и намалее.

У нас във вторник ще остане ветровито, на места с превалявания, главно в планинските и североизточните райони. Още през нощта срещу сряда облачността ще намалее и сутринта ще бъде още по-студено. В четвъртък ще започне затопляне, което ще продължи и в празничните дни.

Прочетете също

ЕС ще бори дезинформацията с кампания

По повод предстоящите европейски избори, Европейската комисия започна кампания за борба с дезинформацията. Изработен е …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com