снимка: ОБщина Варна

Във Варна отваря врати нов център за хора с тежки увреждания

Нов Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания с капацитет 30 места ще започне да работи от 1 април, съобщиха от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. Той се намира кв. „Аспарухово“, ж.к. „Дружба“, блок 11, ет.1 и блок 17, вх.Б, етаж 1.

Потребителите ще бъдат подпомагани от специалисти, с цел социално включване и превенция на настаняването им в институции.  В рамките на специализираната услуга ще се предоставя комплекс от дейности за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания, свързани със задоволяване на ежедневни, здравни, обучителни и рехабилитационни потребности, организиране на свободно време и лични контакти, осигуряване на храна и транспорт.

Документи за прием ще се приемат след 1 април в дирекция „Социално подпомагане“, откъдето ще бъде извършено и насочването на потребителите.  

Новата придобивка е продължение на приключващ проект на Община Варна, който е със срок на изпълнение до 31 март 2022 г.  Със средства по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., в рамките на периода на изпълнение на проекта са ремонтирани, обзаведени и оборудвани помещенията за предоставяне на услугите, закупен е специализиран микробус с платформа за хора с увреждания и са предоставяни социални и здравни услуги на лица с увреждания в продължение на 16 месеца.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com