ИТН представиха приоритети си в НС

От „Има такъв народ“ представиха приоритетите си от трибуната на Народното събрание. Зам.-председателят на парламентарната група Филип Станев посочи, че след проведените консултации ИТН има пълно съгласие с БСП, ДБ и ИБГНИ по секторите „Правосъдие“, „Икономика“, „Здравеопазване“, „Социална политика“, „Образование“, „Земеделие“ и други.

Той призова партиите да подкрепят кабинета на ИТН.

Станев заяви, е в сектор „Правосъдие“ се предвижда премахване на специализираните съдилища и прокуратура; въвеждане на работещ механизъм за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор и реална съдебна реформа. В икономиката ще се прави промяна на Търговския закон и ще се създадат данъчни стимули за стартиращи малки и средни предприятия.

По линия на здравеопазването от ИТН предвиждат реформа на модела на здравеопазването чрез приемане на нов Закон за лечебните заведения и Закон за здравното осигуряване. Както и спешни мерки за преодоляване на евентуална четвърта вълна на COVID-19.

В образованието ще се търси запазване и доразвиване на институционалния, експертен и проектен потенциал в институциите, които администрират и създават наука. От ИТН ще настояват и за ефективна интеграция на малцинствените общности в образователния процес, както и учредяване на стипендии за студенти от малцинствата.

Прочетете също

ЕС ще бори дезинформацията с кампания

По повод предстоящите европейски избори, Европейската комисия започна кампания за борба с дезинформацията. Изработен е …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com