съд

Затвор за 57-годишен, убил бившия си зет след скандал за обеци

57-годишен мъж беше признат за виновен и осъден на две години и шест месеца затвор за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. За решението на Варненския окръжен съд съобщиха от Окръжна прокуратура.

Случаят е от 2018 г. В злополучния ден пострадалият посетил бившия си тъст с искане да му бъдат върнати обеци, които бил подарил на дъщеря му или да му бъде възстановена паричната им равностойност. Обвиняемият отрекъл да му дължи каквото и да е и поискал да отнесат спора си в полицията. Обърнал му гръб и бил нападнат с удари в главата. Успял да извади сгъваем нож, който държал в джоба на джинсите си и започнал да се отбранява. Пострадалият го бил хванал здраво през кръста и го дърпал, а обвиняемият му нанесъл няколко удара с ножа по ръцете. След като се отскубнал от захвата му, го пробол в областта на сърцето.

Пострадалият напуснал дома на обвиняемия и с автомобила си се отправил към болницата в Дългопол. Там излязъл от колата си, но успял да стигне само до входната врата, където паднал в безпомощно състояние.

Лекарите не успели да спасят живота му, въпреки проведените на място реанимационни мероприятия.

Обвиняемият разбрал за случилото се от свой познат, съобщил за инцидента на дъщеря си по телефона и отишъл да се предаде в полицията.

Окръжна прокуратура Варна няма да протестира присъдата, тъй като я счита за справедлива и законосъобразна.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com