снимка: live.varna.bg

Осъдиха Община Варна за песни на Рита Ора

Община Варна бе осъдена за авторски права на 15 от песните, изпълнени по време на концерта на МTV в града през лятото на 2018 г.

Става въпрос за 10 песни на мегазвездата Рита Ора и 5 парчета на групата „Иърс енд Иърс“. Искът за общо 15 000 лв. бе на сдружението „Музикаутор“, което има договор за представителство у нас с организациите, на които членове са творците на всички изпълнени във Варна парчета.

Сдружението е предупредило Общината, че по силата на договори с чуждите организации държи правата за песните у нас. Организаторите обаче пропуснали да уредят този въпрос за публично представените на концерта песни.

В отговор от Общината изтъкват, че зад концерта стои дружеството „РОКЮ Медия България“ на ирландеца Робът Куърк. Фирмата бе официално съорганизатор на събитието, като дейности му бяха възложени с договор.

В хода на делото Община Варна претендира с обратен иск фирмата да го обезщети, ако наистина не са изпълнени ангажименти по авторските права. В крайна сметка осъдено е и дружеството, като Общината има право да си търси парите от него, но след като ги плати на „Музикаутор“.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com