Снимка: стоп кадър

Епидемичната обстановка може да продължи и през юни

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че е възможно с още месец да бъде удължена извънредната епидемична обстановка у нас. Това се налага защото с нея са свързани доста от мерките, които се прилагат, така че без нея те не могат да действат.

„Зелените коридори“ няма да се закриват, но се облекчава раздаването на ваксини за личните лекари, уточни Кунчев по bTV.

Джипитата вече ще ги получават не само от РЗИ-тата, но и от ДКЦ-тата, които ще бъдат определени в заповед. Целта – да се избегнат струпвания и напрежение.

Възможно е да има промени в правилата за влизане в България – децата до определена възраст да не се тестват. Обсъждат се два вариант за такава възрастовата граница – до 2-годишна възраст или до 5-6 г., като най-вероятно ще се приеме второто предложение.

Планира се и разширяване на списъка с производители на бързи тестове, които да бъдат признавани за отпадане на карантина при влизане у нас. Ще се разшири и списъкът с държави, от които влизането е забранено заради разпространението на индийския вариант на вируса на територията им

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com