pixabay.com

В Белгия ваксинират деца

Белгийските започват ваксинация срещу COVID-19 на децата на възраст 12-15 години. Това ще бъде възможно само със съгласието на родителите. Засега само ваксината на Pfizer е одобрена от Европейската агенция по лекарствата за приложение при непълнолетните. Предвижда се първите ваксини за непълнолетни да бъдат поставени в страната на 19 юли.

В Белгия до днес са ваксинирани 79,3 на сто от пълнолетните с една доза, а пълен имунитет са придобили 45,2 на сто. Установени са 21 677 случая на нежелани реакции след ваксиниране, като само два процента от пострадалите попадат в болница.

В последната седмица в страната има повишение в броя на новозаразените с 66 на сто. Преобладава т. нар. индийски щам (над 50 на сто), но се разпространяват също британският (43 на сто), южноафриканският (1 на сто) и бразилският (4,6 на сто). Същевременно броят на приетите в болница намалява с 20 на сто в последните две седмици.

Прочетете също

GKPP

България и Румъния сами си правят Шенген

Румънски икономист предлага създаване на мини-Шенгенско пространство между Румъния и България, съобщава БТА. Според Раду …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com