Отмениха забраната за театрите и кината във Варна

Отпада забраната за провеждане на културни и развлекателни мероприятия във Варна. Само ден след като бе разпоредена от Обласния кризисен щаб,  мярката се отменя, обяви областният управител Стоян Пасев.

С нова заповед от днес посещенията в кина, театри и музеи остават разрешени.

След вчерашното решение е започнала кампания на политизиране на ситуацията, особено що се отнася до отбелязването на 100-годишнината на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, посочи Пасев.

100 години градски театър във Варна бе събитие, на което щеше да присъства президентът Румен Радев. Днес дори се очакваше официално съобщение за визитата на държавния глава във Варна, твърдят запознати.

В културните среди на Варна са на мнение, че затварянето на културните институции се дължи единствено на визитата на Радев в театъра.

Артистичният директор на театъра Веселина Михалкова заяви, че в театралната зала няма място за политика. Още след решението за затваряне на театрите тя излезе с емоционален пост във Фейсбук, където заяви: „Това е кощунство за град Варна !!!! Срам ме е !!! Срам ме е заради вас, госпожи и господа!”.

Юбилейният спектакъл „100!“ за вековния юбилей на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” вероятно ще се играе, но утре.

В сградата на театъра ще могат да бъдат допуснати максимум 120 души, което е 30 на сто от капацитета. Ако не бъдат спазвани правилата, нарушителите трябва да бъдат санкционирани.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com