снимка: pixabay.com

Варненец на съд за закана за убийство със сатър

48-годишен варненец ще бъде съден за отправяне на закана с убийство към четирима мъже, съобщават от Районната прокуратура в морската столица.

На 6 юни миналата година четирима приятели се намирали на детска площадка във Варна. Те стояли на пейка и разговаряли помежду си. Изведнъж, около 19:50 часа, се появил обвиняемият, който бил във видимо нетрезво състояние и носел със себе си сатър.

Мъжът се насочил към компанията и извикал към събралите се да се махнат от детската площадка. Започнал да крещи репликите: „Махайте се от тука“, „Ще Ви заколя“, Ще Ви накълцам“, „Ще Ви изкормя“, като  размахвал сатъра към четиримата мъже.

Предвид отправените закани, видимо нетрезвото състояние на обвиняемия и това, че вдигнал над главата си сатъра, потърпевшите от агресията помислили, че мъжът ще изпълни заканите си и това породило у тях страх. Бил подаден сигнал на телефон 112, като малко след това полицейски екип се отзовал на мястото и задържал пияния мъж.

Предстои делото срещу 48-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание затвор до шест години.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com