Искрено от ГЕРБ: Няма да има Национална детска болница

Няма да има детска болница. Това са казали от ГЕРБ на бившия здравен министър проф. Христо Хинков, коментира той в интервю за Acutalno.com.

Строежът на болницата бе топ приоритет за Хинков, но служебния кабинет взе решение да се построи частната детска болница „Мама и Аз“. Малко по-късно, след жесток обществен и политически натиск, кабинетът обърна палачинката.

„Очаквах, че ще дойде такова предложение в здравното министерство ( бел.ред. за частната болница) и даже се опитах да предупредя шефа на здравната комисия – проф. Костадин Ангелов, че ще имаме натиск да се строи частна болница, в която има доста сериозно застъпена детска част. Тогава той в личен план ми каза: „Няма да има детска болница““, разкри проф. Хинков. Според него д-р Ангелов е говорил за националната детска болница.

„Когато дойде това инвестиционно намерение при мен, аз си дадох сметка, че това ще блокира по-нататъшното изграждане на Националната детска болница. На последното заседание на ръководството на министерството казах, че няма да подпиша такова искане. Но трябваше да намерим начин как да откажем, защото можехме да бъдем съдени“, посочи проф. Хинков.

Той добави, че частните болници обират луфтовете, но и паразитират върху общата здравна система на държавата, но за здравната каса няма значение каква е собствеността, щом има сключен договор.

Хинков припомни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „един-два пъти атакуваше бавните темпове за изграждане на Национална детска болница, даже беше казал, че (болница) няма да има, защото няма политическа воля“.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com