болница Св. Анна

Болниците, лекуващи Covid-19 ,получават близо 100 млн. лв.

Правителството реши да отпусне близо 100 млн.лв. на лечебните заведения, които осигуряват 50% от легловата си база за лечение на пациенти с Covid-19, съобщиха от пресслужбата на МС.

Средствата ще бъдат за ремонтни, строителни дейности и нова апаратура. Освен това ще бъдат отделени и 15 млн. лв. за закупуване на антигенни тестове за диагностика.

„Всичко, което правим, правим го за докторите и за хората“, е заявил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС.

Допълнително финансиране от 1 млн. лева получава МБАЛ „Св. Анна“ във Варна за реновиране на фасадата на терапевтичния блок на лечебното заведение. Средства в размер на 450 000 лева се отделят и за общинската болница в Нова Загора.

Болница „Пирогов“ ще получи 15 млн. лв. за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване. Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е заявил, че благодарение на отпуснатите средства, ще бъде завършен пълният цикъл на модернизиране на най-голямата спешна болница в България. „Ще бъдат завършени мултифункционалното спешно отделениe, 7 клиники и 17 операционни зали.

Столичната болница „Света Екатерина“ също ще получи 15 млн. лв. за закупуване на апаратура за новопостроения блок Б.

На Александровската болница ще бъдат отпуснати 3,5 млн. лв. за строителство, ремонт и оборудване. С финансирането част от сградите на болницата ще бъдат реновирани, предвижда се също построяването на детска градина за децата на работещите медицински екипи в района.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com