кола гуми
снимка: pixabay.com

Затвор за шофьор, убил лекар до болница във Варна

Варненският апелативен съд отмени условната присъда и даде ефективно наказание на подсъдим за катастрофа, довела до смъртта на пешеходец.

Георги Г. ще бъде лишен от свобода за 3 години и от право да управлява моторно-превозно средство за 5 години, вместо определените от първата инстанция 4 години.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 12 август 2015 г. пред входа на варненската болница  „Света Марина“ при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 62-годишния нефролог Людмил Савов.

Малко след 7.30 ч. в посочения ден 20-годишният тогава Георги управлявал автомобила си по бул.“Христо Смирненски“ със скорост, значително превишаваща разрешената за населено място. Със 113 км/ч навлязъл в лентата, предназначена за ляв завой и за влизане в лечебното заведение. По същото време – на път за работа след като пресякъл булеварда, лекарят бил на тротоара пред входа на болницата. В този момент подсъдимият завил волана наляво и дръпнал ръчната спирачка. Загубил контрол върху колата, тя се завъртяла, качила се на тротоара и ударила д-р Савов.

Въззивният съд потвърди изводите, на база съдебна автотехническа експертиза, че Георги е управлявал превозното средство с превишена скорост, а автомобилът е напуснал платното в следствие на неговите действия: завъртане на волана и задействане на ръчната спирачка. Така шофьорът сам се е поставил в невъзможност да контролира колата и да предотврати пътния инцидент.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com