Горски пожари
снимка: СИДП

Над 1300 декара гори край Варна засегнати от пожари

71 пожара са регистрирани на територията на Североизточното държавно предприятие през 2020 година, като 19 от тях са в Държавно горско стопанство – Варна, а 9 – в Държавно ловно стопанство – Шерба. Това отчитат от предприятието, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Пожари са регистрирани през годината в стопанствата в Генерал Тошево, Шумен, Балчик, Омуртаг, Провадия, Нови пазар, Паламара, Смядово, Търговище, Черни Лом, Суворово, Цонево и Върбица.

Огънят е засегнал 1323 декара с гори, като най-много опожарени площи има в Шерба, Шумен, Балчик, Генерал Тошево и Варна. При върхови пожари са изгорели напълно 70 декара борова гора над квартал „Дивдядово“ в Шумен и 7 декара в Генерал Тошево.

Над 500 служители на стопанствата са участвали в погасяването на огъня, както и 200 автомобила на поделенията, част от които са оборудвани като противопожарни.

Три от пожарите в Североизтока са били умишлени, а при 53 причината е небрежност при боравене с открит огън, като най-често огнената стихия тръгва от запалени стърнища и пасбища.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com