Забраняват Еразъм и пътуването на младите в ЕС  

Партия Възраждане не крие омразата си към ЕС и смята да спре безплатните разменни програми за ученици и студенти. Само в последните няколко месеца изостреното говорене на „Възраждане“ срещу ЕС започна да си личи. И това се доказва от поредицата интервюта, в които представители на партията, осезаемо ориентирана на изток, говорят срещу постиженията на европейската общност.

Нова цел на партията на Костадинов е говоренето срещу образованието на българските младежи. Колкото и усилия да бяха направени в последните години, „Възраждане“ са против грамотността и високия ценз на българчетата. Сега от „Възраждане“ са се вгледали в програмите „Еразъм“, които не само, че доказаха успеха си, а и дадоха шанс на десетки хиляди млади хора, при това не само от България.

Ясно за всеки, който иска да се образова и развива, че тези програми за едно от най-големите предимства на ЕС за младите българи. Редица проучвания показаха, че младежите у нас искат да се развиват по модерен, европейски начин. Едновременно с това те са готови да бъдат конкуренция на едни от водещите представители на еврообщността, а не на соцдържавите. Последното се доказва от проучване на „Евробарометър“, което е категорично отговаря на въпроса какво искат младите хора.

Най-важното от всичко е, че огромна част от младежите виждат перспективата си в ЕС. Това се доказва с желанието на над 60 процента да гласуват на евровота на 9 юни. И отново, противно на „Възраждане“ голяма част от тези хора искат защита на човешки права, демокрация и европейски ценности. А също и запазване на мира и засилване на международната сигурност, както и борба с икономическото неравенство.

Точно заради всичко това от партията на Костадинов опитват да ударят по силата на Европа в България – младите хора. Така под претекст, че уж децата ни трябва да останат у нас, от „Възраждане“ опипват почвата как да спрат обучението на български младежи по най-модерни програми, при това безплатно.

Проблемът не свършва само с това. Ясно е, че призивите в тази посока целят и друго. Опити България да напусне ЕС, както и да се откаже от всичко, което постигна до момента. В това число и Шенген, който дори не е стигнал в Ирландия, както на Костадинов скоро му се искаше.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com