Covid-19
снимка: varna.news

Варна с най-много заразени от COVID-19

Варна поведе класацията на градовете с най-много заболели от COVID-19. Главният държавен здравен инспектор посочи, че за морската столица заболеваемостта е над 600 на 100 000.

След Варна са Русе, София, и Перник. Най-малко болни има в Разград и Видин. Средната заболеваемост у нас е 460 на 100 000, а смъртността е 23 на 100 000. Това ни подрежда на второ място в ЕС след Унгария и на трето място на Балканите.

Близо 61% от ковид леглата в болниците са заети. 65% от реанимационните легла също са заети. Властите отчитат по-тежко протичане на болестта при третата вълна, каза здраният министър в оставка проф. Костадин Ангелов и беше категоричен, че страната ни излиза от нея.

По-късно днес ваксионационнят щаб ще решава какво да прави с ваксината на Янсен и дали да бъде пусната пета фаза от ваксинацията, както и още зелени коридори. Така ще може възрастните хора да бъдат ваксинирани по-лесно, в т.ч. и при личните лекари.

Носенето на маски и избягването на масови събития остава като препоръка. Вероятно с месец ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка. А мерките за Великден предстои да бъдат обсъждани.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com