президент
Снимка: Фейсбук профил на Румен Радев

Радев: Няма законова и логистична готовност за избори

По думите на президента Румен Радев към момента няма постъпила надеждна информация от правителството, която да гарантира законова и логистична готовност за провеждане на избори. „Трябва да има промени в законите за гласуване в карантина и изолация“, каза още той пред медиите след церемония по освещаване на бойните знамена и знамената светини на Българската армия.

Президентът обясни, че организираните от него консултации са не заради датата на провеждане на изборите, а за начина на провеждането им. Той добави, че до края на януари ще издаде указ с датата за изборите.

През следващите дни предстоят срещи на държавния глава с кметове, ЦИК, българи в чужбина и партиите в парламента и извън него.

„Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори. Те са, както знаете, ортаци в бизнеса и политиката. Още повече, че г-н Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган, който поздрави ДПС на тяхната конференция“, така президентът Радев коментира декларацията на ДПС, че няма да го подкрепи за втори мандат.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com