Община Варна
снимка: varna.news

Увеличават капитала на Тубдиспансера?

Евентуална промяна в капитала на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания обсъдиха на днешното си заседание членовете на общинската комисия  „Собственост и стопанство“. Има предложение капиталът да бъде увеличен с 534 000 лв., представляващи стойността на отпуснатите от общинския бюджет средства за изплащане на задължения на лечебното заведение през 2018 г. и 2019 г.

Съветниците настояха към тази сума да бъде добавено финансирането, предоставено на бившия Тубдиспансер през 2020 г. Те дадоха положително становище за промяна в капитала на лечебното заведение и поставиха условие до следващото заседание на Общинския съвет да бъде уточнена цялата сума, отпусната през миналите три години.

Членовете на комисията дадоха също съгласието си за удължаване правото на ползване на Летния театър от Двореца на културата и спорта с още пет години. Досега търговското дружество е стопанисвало имота с грижата на добър стопанин, като е плащало всички данъци, такси, ремонтни дейности и застраховка на обекта.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com