Община Варна
снимка: varna.news

Варна сред регионите с най-висока заболяемост

Варна, Русе и Враца са градовете с най-висока заболяемост от коронавирус, каза доц. Ангел Кунчев. Други три области – Кърджали, Разград и Габрово са с най-ниски нива – по 120 болни на 100 000 души.

България остава на 24 място в ЕС и на пето на Балканите по заболяемост.

Трети сме по смъртност в ЕС.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че едва след седмица ще е ясно дали ще има разхлабване на мерките. Ако такива има – първи ще са учениците от 5 до 12 клас.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че у нас са едни от най-меките мерки. Те са възможно най-щадящи, заяви той. И отговори на критиките на президента: „Нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза“ И продължи с думите, че няма медик, който да каже какъв ще е ходът на пандемията през март.

Премиерът заяви, че се „готвим“ за избори на 28 март. Ще се ползват протоколи за подготовка на избори, каквито са приложени в други страни

Думите на Радев за връзки с Делян Пеевски, Борисов определи като упрек в ход на отчаяност. ДПС си има председател и никой не трябва да си играе с етническата карта. Който не е запознат с историята и Възродителния процес да бъде по-внимателен в изказа си, заяви премиерът

Борисов изрази надежда за бърза ваксинация у нас. И даде зелена светлина на Националния оперативен щаб да работи в тази посока.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com