МС – работно съвещание

Големите ученици остават онлайн до края на януари

До края на януари учениците от 5-12 клас ще учат онлайн. Разрешени обаче ще бъдат присъствените дейности и изпити, които не могат да се извършват в електронна среда. Това е било решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов. 

Здравният министър Костадин Ангелов е посочил, че ситуацията в страната във връзка с коронавируса се подобрява. В лечебните заведения се отчита трайна тенденция за намаляване на използваемостта на болничните легла както в интензивните отделения, така и извън тях.

По думите на Ангелов противоепидемичните мерки трябва да продължат да действат до края на януари.

По повод ваксинацията, изпълнителният директор на Агенцията по лекарства Богдан Кирилов е коментирал, че утре се очаква първата доставка, 2400 дози, на ваксината на „Модерна“. Следващата доставка ще бъде на 18 януари, когато България ще получи 35 000 дози от ваксината на „Пфайзер/ Бионтех“, следват още около 4000 дози на 25 януари отново на „Модерна“, а на 2 февруари – 35 000 дози на „Пфайзер/ Бионтех“. До момента иминузираните у нас са 16 161 души.

Премиерът Борисов е поискал точен и строг график, както и максимално добра организация за поставянето на ваксините. И е допълнил, че повече не трябва да се повтаря случай, като този в Сандански, където бяха ваксинирани общински съветници в разрез с правилата.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com