съд дело
снимка: pixabay.com

Трима на съд за смъртта на чужденец във Варна

Трима русенци са предадени на съд за грабеж, придружен с тежка телесна повреда довела до смъртта на чужд гражданин, съобщиха от прокуратурата.

На 8 август миналата година тялото на 35-годишен австрийски гражданин е намерено в хотелска стая във Варна. След извършената аутопсия е установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, е била причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

От вещите на починалия австрийски гражданин липсвали документите му, таблет, телефон и часовник. Таблетът и часовникът на мъжа били открити в заложна къща във Варна, където били оставени от двамата обвиняеми мъже.

Наркотиците и рисковите лекарства, причина за смъртта на австрийския студент, били дадени на 22-годишната Р.Н., занимаваща се с проституция, от двамата й съучастници с цел да бъде упоен и ограбен след това нейния „клиент“. Разследването по случая установило, че тримата и друг път прилагали престъпната схема.

Единият мъж е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби.

Предстои делото срещу тримата русенци  да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, тримата могат да получат наказания от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото им.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com