присъда убийство Варна
снимка: pixabay.com

Потвърдиха присъда за убийство на жена, извършено от сина й

Варненският апелативен съд потвърди присъда на мъж, подсъдим за убийството на майка си. Апелативната инстанция трябваше да провери правилността на съдебния акт, постановен от Окръжния съд в Добрич, с който е призната вината на Гюрсел Т. Той е обвинен, че е извършил деянието по особено мъчителен за жертвата начин.

Според първата инстанция, синът трябва да бъде лишен от свобода за 18 години, при първоначален строг режим. Защитата обжалва присъдата с искане за отмяната й или намаляване на наказанието.

Гюрсел живеел заедно с майка си в добричкото село Орляк, но отношенията им не били добри. Синът често злоупотребявал с алкохол, след което се случвало да бие пострадалата. На 4 декември 2017 г. отново възникнал скандал. Вечерта мъжът нанесъл множество удари с различни предмети на 75-годишната си майка, след което си легнал. Жената починала. Съдебно-медицинска експертиза е установила, че причината за смъртта на Фатме Д. е мозъчен кръвоизлив. Подсъдимият е направил самопризнания.

Въззивният съд отстрани допуснато процесуално нарушение като изключи част от показанията на двама служители на МВР, провели беседи с подсъдимия, без той да е бил уведомен за правата си.

Изводът, че именно синът е извършител на престъплението, се основава на множество източници. 51-годишният мъж не отрича, че е нанесъл побой на майка си, но твърди, че не е искал да я умъртви. Макар да е бил повлиян от значително количество алкохол, Гюрсел е разбирал значението на постъпките си и е могъл да ги ръководи. Съдът не сподели тезата на защитата, че не е извършено убийство, а смъртта е причинена по непредпазливост, вследствие нанесена телесна повреда.

Решението, потвърждаващо присъдата на Добричкия окръжен съд, може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com