Аспарухов мост
снимка: varna.news

Транспортният министър с отговори за удълбочаването на Варненското езеро

Служебният министър на транспорта Георги Тодоров отговори на депутатски въпроси за договорите за удълбочаване на каналите на Варненското езеро.

Договорът между държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и държавната фирма „Транспортно строителство и възстановяване“ (ТСВ) ЕАД е сключен между двамата изпълнителни директори без решение на Управителния съвет на „Пристанищна инфраструктура“, отговори министърът при изслушването си в Народното събрание.  

„Договорът е сключен между две държавни структури с един и същи принципал“, обясни Георги Тодоров, който е бил председател на Управителния съвет на „Пристанищна инфраструктура“ по време на процедурата.

След това ТСВ сключва договор с „ЕС Билд“ ДЗЗД на „базата на вътрешни правила, които са разработили и които са одитирани и сертифицирани“. Според министъра ТСВ поддържали списък с 59 потенциални доставчици и изпълнители и вероятно от тях избрал „ЕС Билд“.

„Вероятно „Гидстрой“ са представител на едно от съставните части на това ДЗЗД и вероятно заради това е избрана руската компания да извършва съответната дейност“, обясни той участието на руската компания, която удълбочава канала.

От отговорите на Георги Тодоров не се разбра защо кейовата стена, която по закон не може да се ползва от ТЕЦ „Варна“ без концесия или отдаване под наем, е отдадена с документ, наречен “рамков договор”. От “Демократична България” е подаден сигнал по този въпрос и Софийска градска прокуратура го разглежда.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com