мол намаление
снимка: varna.news. архив

Санкции за некоректни намаления във варненските молове

Три акта са съставени при проверки на обявените намаления във варненските молове след възстановяване на работата им. Проверките в магазините в търговските центрове са общо 76 от началото на февруари. Санкциите са за обявени некоректно намаления без посочени цени, съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

КЗП проверява моловете заради големите отстъпки

За измамата схема с предлагане онлайн на дрехи втора употреба за нови, разкрита миналия месец във Варна, е имало сигнали от цялата страна. Тя е била реализирана от физическо лице, като са се предлагали привлекателни дамски дрехи на много ниски цени. Преди да бъде разбита схемата, измамникът успял да реализира поръчки на обща стойност 55 хиляди лева.

Разкриха измама с онлайн търговия на дрехи

Жалби са получени и за очила, на които сам си настройваш диоптрите. Купувачът не е бил доволен от стоката, но не е могъл да се свърже с продавача.

От КЗП съветват в подобни случаи стоката да се отвори и прегледа, преди да се плати наложения платеж.

Като цяло жалбите от потребители, които са пазарували от онлайн магазини, са се увеличили с 20 % през миналата година спрямо 2019 г. Причината е в нарастване на популярността на продажбите от разстояние по принцип, а и във връзка с противоепидемичните мерки, отчитат още от КЗП.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com