Съдебата палата във Варна
снимка: varna.news

Тръгна делото срещу 41-годишен, изнасилил собствената си дъщеря

41-годишен мъж, осъден вече за изнасилване, бе изправен пред съда за отвличане и изнасилване на собствената си дъщеря.

Днес Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по делото срещу 41-годишния Стоян И. Съдът уважи исканията на обвинението и защитата и разпореди делото да бъде разглеждано при закрити врати по общия ред.

Стоян е роден в Провадия, с основно образование, неженен, не работи, осъждан. През 2011 г. Варненският окръжен съд му налага наказание 10 години „лишаване от свобода“ за изнасилване и отвличане.

Стоян подава няколко молби за условно предсрочно освобождаване, придружени от положителни становища на затворническите власти. Окръжен съд – Варна обаче ги остава без уважение, тъй като преценява че е необходимо още време и доказателства за поправянето на осъденото лице. През април 2019 г. той отново внася искане за условно предсрочно освобождаване, което съдът уважава. За остатъка от изтърпяване на наказанието от година, 4 месеца и 19 дни му е определен изпитателен срок, през който да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Според обвинението, след освобождаването си 41-годиншият Стоян заживял с приятелката си в Аксаково. В дома му често гостувала неговата дъщеря, която оставала по няколко дни. На 1 ноември 2019 г. момичето отново посетило баща си. След вечеря Стоян предложил на дъщеря си да напазаруват заедно, като на връщане от магазина пушили марихуана в колата му. В къщата, въпреки оказаната съпротива, извършил блудствени действия с нея. След това той откарал дъщеря си с кола извън града и я изнасилил.

Според обвинението, след извършените престъпления 18-годишното момиче направило опит за самоубийство.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 9 февруари.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com