пари такса
снимка: varna.news

Сачева обеща: Плащаме всички пари до края на месеца

Социалният министър Деница Сачева заяви, че до края на месеца ще бъдат изплатени всички дължими суми за ноември и декември по мярката „Запази ме „. Тя допълни, че компенсациите се плащали много интензивно, вече били дадени 10 милиона лева на 39 хиляди човека. По-голяма част от тях са ресторантьори и от питейни заведения.

От кандидатствали над 42 000, на около 3 хиляди отказали

Най -често причините за отказите са, че фирмите не отговорят на условията и на кода за икономическа дейност. А от понеделник започва приемът на документи за януари, когато вече компенсацията няма да е 24 лева, а 75 процента от осигурителния доход на работниците и служителите.

Забавянето било заради това, че се плаща директно на работниците и служителите. В момента са кандидатствали около 8 000 работодатели за 42 000 работници и служители, като ако се е плащало на работодателите, това би означавало да се обработват 8000 документи и трансфери, а сега се обработват 42 000. Често имало сбъркани документи, неподадени декларации, сгрешени банкови сметки.

Около 35 000 са регистрираните безработни от хотелиерство и ресторантьорство от началото на извънредното положение, пресметна Сачева, за която протестът на ресторантьорите бил разбираем.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com