пари такса
снимка: varna.news

Сачева обеща: Плащаме всички пари до края на месеца

Социалният министър Деница Сачева заяви, че до края на месеца ще бъдат изплатени всички дължими суми за ноември и декември по мярката „Запази ме „. Тя допълни, че компенсациите се плащали много интензивно, вече били дадени 10 милиона лева на 39 хиляди човека. По-голяма част от тях са ресторантьори и от питейни заведения.

От кандидатствали над 42 000, на около 3 хиляди отказали

Най -често причините за отказите са, че фирмите не отговорят на условията и на кода за икономическа дейност. А от понеделник започва приемът на документи за януари, когато вече компенсацията няма да е 24 лева, а 75 процента от осигурителния доход на работниците и служителите.

Забавянето било заради това, че се плаща директно на работниците и служителите. В момента са кандидатствали около 8 000 работодатели за 42 000 работници и служители, като ако се е плащало на работодателите, това би означавало да се обработват 8000 документи и трансфери, а сега се обработват 42 000. Често имало сбъркани документи, неподадени декларации, сгрешени банкови сметки.

Около 35 000 са регистрираните безработни от хотелиерство и ресторантьорство от началото на извънредното положение, пресметна Сачева, за която протестът на ресторантьорите бил разбираем.

Прочетете също

Отново трагедия на пътя, млад шофьор загина

Отново трагедия на пътя. Млад шофьор на 21 години от Чирпан е починал на място …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com