restorant4

Спряха помощите за заведенията; държавата отрича

Сдруженията на заведенията алармират, че служебното правителство замразило действащите програми за подкрепа на бизнеса. Не било ясно дали ще има нови.

В своя позиция Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията посочват, че ако се работи над варианти за подкрепа, то това се случва без участието на бизнеса.

Представителите на заведенията се присъединяват и към призива на Асоциацията на индустриалния капитал за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество и Икономическия съвет, заради неяснотата около икономическите и социалните мерки, свързани с Covid кризата.

В същото време лидерите на синдикалните и работодателските организации са започнали поредица от неофициални срещи със служебните министри на труда, финансите и икономиката Гълъб Донев, Асен Василев и Кирил Петков. По време на разговорите били дискутирани различни проблеми – финансирането на мярката 60/40, както и на останалите антикризисни мерки за запазване на заетостта.

Няма спрени мерки в подкрепа на бизнеса, така Министерството на икономиката отговори на обвиненията. Сега действащите антикризисни програми изтичат в края на май.

Прочетете също

Поискаха ареста на премиера на Израел и лидерите на „Хамас“

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан заяви днес, че иска да бъдат арестувани …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com