След отказа да отворят, ресторантьорите с недоверие към държавата

Две от основните организации на собстеници на заведения-Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията свалиха доверието си от институциите, ангажирани с откриването и санкционирането на обекти, които не спазват мерките. Позицията на бранша касае най-вече здравното министерство, РЗИ-тата в страната и МВР.

Острата позиция на организациите идва няколко часа след като те се отказаха от протесното отваряне на заведенията утре. Мотивът – не искат клиенти и персонал да бъдат глобявани,

В протесната позиция двете организации заявяват, че оттеглят мнението си от края на ноември, в което сами настояваха за налагането на строги санкции, глоби и отнемане на разрешителни.

Сега от бранша смятат, че всяка фирма, всеки обект, собственик на заведение с десетки и понякога хиляди левове инвестиции, трябва да намери своя начин, за да оцелее.

„За разлика от хората, които взимат решения, ние няма да си позволим да ви поучаваме и да ви налагаме от какво да се чувствате удовлетворени и от какво не, нито имаме това право!  Ние нито можем да ви задължим да работите, нито да ви накараме да останете по домовете си и да гладувате! Това е ваш личен избор! Ние сме с ВАС и ви подкрепяме! , пише в позиция.

Няколко часа по-рано сдруженията оповестиха, че утре няма да отворят и припомниха, че ако го направят – и те, и клинтите може да носят дори наказателна отговорност за нарушаване на мерките. Освен това – по-голяма част от заведенията, участвали в анкета, нямало да отворят.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com