снимка: pixabay.com

Върнаха близо 9000 ученици в клас

Повече деца и ученици са влезли в детска градина и училище през първите три месеца от началото на тази учебна година. От септември до ноември са записани да учат общо 8700 деца и младежи, които са се били отказали или никога преди не са ходили на градина или училище, отчетоха от просветното министерство.

Над 2700 ученици са върнати в училище през тази есен, след като са излезли от там в предишен период. За първи път са записани на училище почти 6000 деца и младежи. Тридесет и двама от тях са на 17 или 18 години.

През септември-ноември намалява броят на отпадналите от системата на образованието деца и ученици, въпреки че техният дял все още се запазва висок. Към 15 септември броят им е 57 287.

Най-малко обхванати в системата деца има в Шумен, Кърджали, Сливен, Хасково и Ямбол. Повече деца и ученици са влезли в детските градини и училищата през тази година в областите Варна, Бургас, Видин, Добрич и Кюстендил.

За първи път през тази учебна година специалистите започнаха с обиколките с месец по-рано. Традиционните проверки по домовете на учениците стартираха още на 16 септември, за да могат децата да бъдат максимално дълго време в училище.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com