ваксина

КНСБ и работодатели искат ваксини за хранително-вкусовия сектор

КНСБ и работодателски организации настояват работещите в хранително-вкусовата промишленост в България да бъдат включени в Третата фаза на Националния план за ваксиниране срещу COVID -19.

„Изразяваме пълната си готовност да съдействаме за организацията и логистичното обезпечаване на процеса“, се казва в съвместно писмо на Федерация на независимите синдикални организации от хранителната промишленост към КНСБ и девет работодателски организации. То е изпратено до министерствата на здравеопазването и земеделието и до проф. Красимир Гигов, началник на Координационния съвет по ваксинация.

Министерството на земеделието, храните и горите, което е подкрепило искането за приоритетното ваксиниране на работниците от сектора, но организациите искат процеса да се ускори.

В писмото се напомня, че ЕК е отправила препоръка във ваксинационните планове освен здравните работници и възрастните хора, следва да се включат и работещите „във важни сектори извън здравеопазването“.

Най-голямата европейска браншова организация на производителите на храни и напитки Food Drink Europe също е отправила апел „Само здрави работници могат да нахранят Европа!“ .

Прочетете също

пари такса

Отново: Повече спестявания и кредити

С 11,1 на сто се увеличават депозитите и с 18,6 на сто кредитите на домакинствата …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com