снимка: pixabay.com

Доц. Кунчев: Предвиждам спокойно лято

За момента няма драма в развитието на COVID-19, ако нещата с разпространението не се променят драстично, предвиждам спокойно, нормално лято, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по бТВ. 

По думите му COVID-19  изчезна от медийното пространство, но иначе е сред нас, ние сме изключително внимателни при мерките, каза Кунчев. Той посочи, че през изминалата седмица за  първи път имаме ръст, макар и много малък – процент и половина, но спря тенденцията на спад. Според доц. Кунчев, през следващите седмици ще се види дали тази тенденция ще продължи, но за момента няма драма в развитието на заболяването.

По думите на доц. Кунчев, мерките в България се отменят след много анализи и спорове, обмисляне, но неспазването на оставащите води до повишаване на заболеваемостта, което се отчита  и от здравните експерти  в Западна Европа . Те също смятат, че настройката на обществото че всичко е приключило вреди и води до ръст на заболяемостта.  

Доц. Кунчев посочи, че ние не сме се отказали от отстоянията, от носенето на маски на закрито, от дезинфекцията, продължава и инспекционната дейност, има стотици актове.

Прочетете също

Нагли, по-нагли! Забъркаха и БНБ в измамна схема

Нагли измамцни набъркаха и БНБ. Става дума за нова схема за точене на пари. Мошениците …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com