снимка: pixabay.com

Съдът окончателно запорира  варненските акции в Пловдивския панаир

Потвърдено е и второто особено искане за налагане на запор върху 16,3 милиона акции от капитала на Международния панаир в Пловдив. Определението на Апелативния съд, като втора инстанция по обезпечителното производство, е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от Министерство на икономиката и индустрията.

Мярката бе допусната по-рано от Софийски градски съд за обезпечение на предявения от държавата, представлявана от министъра на икономиката и индустрията, иск срещу Община Варна за признаване на собствеността на държавата върху въпросните акции. Последните представляват 29% от капитала на акционерното дружество „Международен панаир Пловдив”.

„Държавата трябва да запази собствеността си в Пловдивския панаир, но и да работи за развитието на дружеството. Международният панаир – Пловдив не се управлява ефективно, затова Министерството на икономиката и индустрията е фокусирано върху разработването на Стратегия за развитието му“, коментира министър Богдан Богданов.

Още в началото на юни той разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно със свое решение Министерският съвет му възложи да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес. В средата на юли беше предявен иск за признаване на собствеността на държавата  върху акциите, като към настоящия момент с влезли в сила определения са уважени и двете особени искания: за спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и за налагане на запор на акциите.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com