Детско полицейско управление
снимка: МВР-Варна

Млади варненчета стават полицаи за ден (СНИМКИ)

Във Варна бе подновено обучението на деца по Програма „Детско полицейско управление“. Новите доброволци по програмата са третокласници, които се запознаха с начините за лична защита, съобщиха от полицията.

През тази учебна година обучението се осъществява в две училища във Варненско – ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в морската столица и ОУ „Иван Вазов“ в Дългопол.

Стартът на обучението беше в края на октомври миналата година, но поради усложнената епидемична обстановка, след проведени по 2 занятия, срещите с децата доброволци бяха прекратени.

В началото на новата година занятията се подновиха с обучение от модула „Детска полицейска лична защита“ и по-конкретно „Техники за събаряне“. Децата се запознаха с отделните елементи за лична защита, като занятието премина при огромен интерес и сред много емоции. Детско полицейско управление

Националната програмата „Детско полицейско управление“ има за цел децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си чрез теоретични и практически занимания децата. Обучават се и за справяне в трудни ситуации вкъщи, на училище и на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com