restorant

Ресторантьорите искат да отворят на 1 февруари, държавата: от 18-ти

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки настояват да отворят от 1 февруари. На среща с ресорните министри изложиха доводите си за това.

Ако държавата не разреши отварянето на заведенията на 1 февруари, собствениците им обсъждат италианския модел – масово отваряне въпреки забраните.

Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим дори при 50% от капацитета. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафенета и сладкарници. Властите предлагат това да се случи на 18-20 февруари, каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.

Не ни е ясно как се вземат решения кое как да се отваря.

Алибегов заяви, че категорично браншът е против отваряне на 18 февруари, защото от една страна това е много слаб месец, от друга – няма да получат никакви компенсации за 18 дни

В бранша не са съгласни и заведенията да затварят преди 23:30 ч.

Ресорният вицепремиер Марияна Николова потвърди, че се обсъжда възможността ресторантите и заведенията за хранене да подновят работата си през февруари при ограничен капацитет и работно време. Най-голям спор имало около датата.

Нощните клубове и дискотеки ще могат да работят едва от март, обяви Николова.

Прочетете също

Акция на ГДБОП, НАП и Митниците: Хванаха милиони незаконни цигари

При съвместна акция на агенция „Митници“, ГДБОП и НАП в района на ГКПП „Кулата“ са …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com