снимка: БТА

Разследват смъртта на възрастен мъж от изгорелия дом в Рояк

Прокуратурата разследва смъртта на възрастен мъж в старческия дом в село Рояк, съобщава bTV.

Починалият е бил сред преместените заради пожара в социалното заведение на 22 ноември, когато загинаха девет души. Останалите бяха временно настанени в общинска база в село Аспарухово. Сред тях е бил и 67-годишният мъж, който е бил с диагноза Алцхаймер.

Дъщерята на мъжа обясни, че на 1 януари от дома са й съобщили, че баща й е починал. Версията била, че мъжът е починал в съня си.

На мястото обаче жената видяла, че по тялото на баща й е имало синини,а на главата му – рана около 5-7 см. отзад на тила. За тези синини и рани ние нямахме никаква информация, от дома никога не са звъннали да ни предупредят, че той се наранява, че е падал и има по-сериозни наранявания, които могат да костват живота му, обяснява тя.

Дъщерята на починалия твърди, че смъртта му не е естествена, а е предизвикана от ударите, които е получил по главата. Имал е кръвоизлив и вследствие на това е починал.

От своя страна управителят на старческия дом Милена Мазурик посочва, че възрастният мъж е проявявал агресия в стаята си и се е самонаранил, докато е бил в такова състояние.Той е проявявал и агресия срещу човека, с когото е в стаята. Тя е категорична, че не може да се говори за някакво насилие спрямо мъжа.

Прочетете също

Нагли, по-нагли! Забъркаха и БНБ в измамна схема

Нагли измамцни набъркаха и БНБ. Става дума за нова схема за точене на пари. Мошениците …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com