Борисов
Снимка: Фейсбук

Снимките в спалнята на Борисов били монтаж

Софийската градска прокуратура не е установила кое е лицето, което е снимало премиера Бойко Борисов в жилището му, съобщиха от прокуратурата.

След направените експертизи на снимките и извършеното разследване, от прокуратурата посочват, че не може да се установи на кои дати са направени фотосите, дали банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те.  Правени са били и промени на датите, на които са заснети снимките.

Експертизата на видеото от жилището на премиера е открила, че на него се вижда отражението на снимащия – жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса, но поради лошото качество, както и поради това, че се касае за отражение, за експерта е трудно да определи повече детайли.

Прокурорите по делото не са открили доказателства за престъпление, свързано с естеството на вещите от снимките и видеозаписа, произхода на тези вещи или режима на тяхното държане.

От държавното обвинение посочват още, че трябва да се изясни има ли пропуски и нарушения при изпълнение на служебните задължения на съответните служители на НСО, свързани с ефективното осигуряване на личната охрана на министър-председателя и външната охрана на жилището, което обитава.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com