снимка: АПИ

Приключва ремонтът на Айтоския проход

На финален етап е рехабилитацията на над 33 км от Айтоския проход – пътят Провадия – Дъскотна, обявиха от АПИ.

Айтоският проход е най-удобната и кратка връзка на Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Инвестицията в ремонта му е за над 24,2 млн. лв. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. За по-бързото му реализиране трасето е разделено на два лота – 29 и 30.

До момента на лот 29 – от моста над язовир „Цонево“ до бургаското с. Вишна, е изпълнена по-голямата част от предвидените строителни дейности. С изпълнението на обекта значително ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на пътя. Срокът за завършване на ремонтно-възстановителните работи е до края на ноември.

Участъкът в лот 30 започва в близост до с. Вишна и завършва малко преди кръстовището с третокласния път Руен – Просеник. Там е  изпълнена нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност, положена е нова асфалтова настилка в целия участък, възстановени са банкетите и откосите. Рехабилитирани са 3 моста.

В момента се изпълняват довършителни работи по изграждане на селскостопански пътища, полагане на хоризонтална маркировка и пътни знаци. Предстои да бъде издадено разрешението за ползване.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com