Бойко Борисов във Варна
кадър: Бойко Борисов, Фейсбук

Премиерът с изненадваща визита във Варна

Министър-председателят Бойко Борисов е на визита във Варна. Тази сутрин премиерът, заедно с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева и кмета на Варна Иван Портних, посетиха завода за електродомакински уреди на „Елдоминвест”.

10 000 работни места са запазени във Варна благодарение на мярката 60/40. Платени са 22 милиона лева, отбеляза социалният министър Сачева. В предприятието са заети 540 души и благодарение на мерките на правителството те са запазили своята работа, въпреки пандемията.

Автомагистрала „Хемус” се строи и това е особено важно за такива производства, отбеляза премиерът. „Обещал съм им на варненци „Хемус“ и мога да кажа, че се строи на макс”, изтъкна Борисов.

Според него варненци оценяват това, която държавата прави за града в последните години. Отбелязана бе финансовата подкрепа за ремонта на Катедралата и изграждането на новата църква „Свети Прокопий Варненски”. Храмът е почти завършен, но за да бъде мащабно откриването, ще се изчака да отмине пандемията.

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата”, коментира министър-председателят.

Заедно с варненския кмет, премиерът посети рибарското пристанище „Карантината“ в кв.”Аспарухово” и новия спортен комплекс в кв.”Владислав Варненчик”.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com